2015. 08. 06.

15 Köszönőajándék Ötlet

Általában nagy fejtörést szokott okozni, hogy milyen apró figyelmességgel lepjük meg vendégeinket a nagy napon. Igazodjon az esküvő stílusához, de legyen hasznos is vagy legalább dekoratív. Mutatunk 15 köszönőajándék ötletet, melyek többsége akár saját kézzel is elkészíthető. 


1. Bon bon


Az ehető dolgokkal zömében nem foghatunk mellé. Egy finom kis bonbon szolgálhat a névtábla alapjául is.


2. Csipesz


Aranyos menyasszony-vőlegény csipesz. Sima fa csipeszt fessünk be, majd ragasszunk tüllt, csipkét vagy más anyagot rá fátyol gyanánt.

3. Egyedi csokoládé


Ilyen névre szóló csokoládépapírt sok weboldalról lehet rendelni, ez tényleg egyedi megoldás.

4. Hűtőmágnes


Egy másik egyedi ötlet az egyedi hűtőmágnes, melyen szerepelhet a pár neve, a dátum és valamilyen minta vagy szolgálhat "ültetőkártyaként" a vendég nevével ellátva. Esetleg kérhetünk rá valamilyen szép idézetet is.

5. Legyező


Nyári esküvőknél különösen hasznos, a vendégek nagyon hálásak lesznek érte. Belegravíroztathatjuk a pár nevét és a dátumot is.

6. Lekvár


Egy cuki, apró üvegbe tehetünk el a nagymama (vagy bárki más) finom házi lekvárjából.

7. Levendula zsák


Lila színvilágú vagy levendula tematikájú menyegzőkhöz remekül illik egy ilyen kis illatos párna, amit a vendégek otthon be tudnak tenni a szekrénybe vagy a fiókba, hogy jó illata legyen.

8. Macaron


Finomságból sosem elég! A macaron nagyon népszerű édesség, egy ilyen kis csomagot pedig elmajszolhatnak vendégeink a hazaúton. 

9. Apró növény


Van valami különleges a mini dolgokban. Nagyon aranyos egy ilyen kis apró növény (legjobb erre a pozsgás) egy pici cserépben.

10. Mézeskalács


Nem csak karácsonykor jó ötlet a mézeskalács. Ráírhatjuk a vendég nevét, így már hasznos is lesz, nemcsak finom.

11. Nasi mix


Ismét egy édesség: állítsunk össze kis csomagokat különböző nassolni valók keverékével.

12. Nyalóka


És még mindig finomság... A nyalóka remek választás egy bohémebb, lazább esküvőhöz. Vendégeink ismét gyermeknek érezhetik magukat.

13. Különleges olaj


Valamilyen különlegesebb olajat tegyünk egy kis üvegcsébe, kössünk rá egy kis üzenetet, és kész is.

14. Papucs


Ha vendégeink elfáradtak a hosszú programtól, kellemes meglepetés lehet számukra egy kényelmes papucs, amiben aztán hajnalig rophatják a táncparketten. Különösen az egész nap magassarkúban tipegő hölgy vendégek fogják nagyra értékelni a gesztust.

15. Üzenet a palackban


Egy vízparti vagy tengerész stílusú esküvőhöz ideális ajándék egy mini palackba rejtett üzenet. Szerepelhet rajta az esküvőnk dátuma vagy akár mindenkinek más idézet. Ha még stílusosabbra szeretnénk, tehetünk bele homokot (só vagy cukor is jó) és pici kagylót is.


Neked melyik a kedvenced?

Képek forrása: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése