2015. 04. 29.

Esküvői meghívó - saját kézzel

Általában a meghívó az első esküvői elem, amivel a vendégek találkoznak. Megjelenik benne az esemény stílusa, színei és hangulata - egyfajta előfutára a dekorációnak. Rengeteg meghívó közül válogathatsz, de ha időd és lelkesedésed engedi, akár saját kézzel is elkészítheted őket. Mert nem nagy ördöngösség ám, főleg ha egyszerűbb ötlet mellett döntesz. Ráadásul benne van a kezed munkája, a személyiséged... a szíved. 

Most egy egyszerűen kivitelezhető darabot mutatunk be, nagyon letisztult, modern formában - azért csempésztünk bele egy kis romantikát a betűtípussal és a nagy masnival.


Ebben a projektben 25mm széles sötétlila szaténszalagot és A5-ös gyöngyházfényű fehér kartont használunk. De természetesen a Te esküvőd színeihez választhatsz más színű szalagot és papírt.


Ehhez a papírmérethez (kb. 21 x 14,8 cm) körülbelül 60 cm szalag szükségeltetik.


A megívó szövegét mindkét széltől kb. 6-6 cm-re nyomtasd.


A papír két szélét hajtsd be úgy, hogy középen (a szélétől számítva 10,5 cm-nél) összeérjenek .


Ezután a hajtásoknál mindkét oldalon vágj egy-egy a szalag szélességével megegyező rést. Ahhoz hogy középen legyen, a 2,5 cm-ert (szalag szélessége) vond ki a papír magasságából (kb. 15 cm), és azt felezd meg (kb.6,2) - ennyit mérj be a felső szélétől, és itt kezdd a vágást. 


Ugyanezt ismételd meg a behajtott oldalak szélén is.


Majd fűzd át a szalagot a réseken.
Ezután már csak masnit kell kötnöd a szalagból, és kész is!


+ TIPP: A szalag végeit égesd meg egy kicsit, vagy kend át átlátszó körömlakkal, így nem fognak foszlani. 


Webshopunkban rengeteg különböző színű és méretű szatén szalag közül választhatsz. 

1 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretnék olyan kérdést feltenni, hogy ehhez a meghívóhoz kb mekkora boríték kell? Vagy nem kell borítékban átadni ezt a fajta meghívót?

    VálaszTörlés