2015. 08. 14.

8 esküvő előtti hajápolási tipp

Minden menyasszony gyönyörű hajat szeretne az esküvőjén, azonban a látványos frizura jobban mutat, ha egészséges a hajkorona - legyen akár rövid, akár hosszú. Ehhez adunk néhány tippet ebben a bejegyzésben. Most főként arra koncentrálunk, hogyan őrizd meg hajad egészségét, fényét és hogyan előzd meg a hajvégek töredezését.


Kép forrása
Jó tudni, hogy a legfontosabb befolyásoló tényezők a hajunkkal a kapcsolatban a gének és a családi háttér, az idegrendszer és az érzelmek, valamint az immunrendszer. Szóval csodát nem várhatunk, de sokat javíthatunk a helyzeten.

1. Ne mosd meg a hajad minden egyes nap, mert ez kivonja a hajból a természetes olajokat és nedvességet. Jobbat tesz a hajadnak, ha 3-4 naponta mosod meg, vagy ha teheted, még ritkábban. Ha a második vagy harmadik napon már zsírosnak érzed, inkább készíts egy szép frizurát.

2. A megelőzés egyszerűbb mint a helyrehozás. Fésüld a hajad finoman és lassan. Ne bontsd ki, amíg vizes. A vizes haj még sérülékenyebb, és a fésülés a szálak töredezését és kihullását okozhatja. Használj széles fogú fésűt.

3. Csak a fejbőrt samponozd, a lefolyó hab megtisztítja a haj többi részét is, nem kell dörzsölni. Masszírozd a fejbőrödet az ujjbegyeiddel (ne a körmeiddel), amikor samponozod. Ez stimulálja a vérkeringést és a hajhagymákat.

4. Alkalmazz hajpakolásokat és használj balzsamot, hogy minél jobban hidratáld a hajad. EmellettHogy egy védőréteggel bevond a hajad, kenj rá könnyű olajat vagy szérumot, amikor már félszáraz a hajad. A kókuszolaj és az avokádó olaj jót tesz a hajnak, hajvégápolóként is jól funkcionálnak.

5. Legyél óvatos a hajvasalóval és hajsütővassal, mert komolyan károsíthatják a hajat. Inkább próbálj ki új frizurákat helyette. A hajadnak nem kell mindig egyenesnek/ hullámosnak lennie. Adj neki egy kis pihenőt! A hajszárítót pedig állítsd hidegebb fokozatra, és ne tartsd túl közel a hajadhoz.

6. Amikor lefekszel aludni, fond be a hajad- így is megőrizheted a töréstől és a gubancolódástól.

7. Háromhavonta vágasd le a törött hajvégeket.

8. Vigyél be a szervezetedbe minél több vitamint. Egyél egészséges ételeket, olyanokat is, amik omega-3 zsírsavat tartalmaznak. A hajnak legfontosabb vitaminok, ásványi anyagok: B6, B12, E, A, cink és biotin.

Niki haja a Nagy Napon
Ha pedig esküvői frizura ötleteket keresel, nézd meg inspirációs bejegyzéseinket >ITT<.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése