2017. 03. 17.

Eljegyeztek! Hogyan tovább?

Megtörtént a lánykérés, eljegyzés… Hogyan tovább? Az eljegyzés utáni és esküvő előtti egy fontos szakasz a kapcsolatotokban, hiszen már eldöntöttétek, hogy egy család szeretnétek lenni egész életeteken át. Éppen ezért lényeges az is, hogy ez lehetőleg nyugodt, stressz mentes, boldog időszak lehessen, amikor készülhettek a Nagy Napra, a kapcsolatotok egyik legemlékezetesebb mérföldkövére. Ehhez szeretnénk néhány egyszerű tanácsot, tippet adni.


1 | Amint megtörtént a lánykérés, ti döntitek el, hogy azonnal világgá kürtölitek-e vagy még megtartjátok egy kicsit magatoknak az örömöt. Viszont ha készen álltok megosztani a hírt, az illem úgy kívánja, hogy először a szüleiteknek (ha lehet személyesen, vagy ha messze élnek, telefonon)mondjátok el, majd a közelebbi családtagoknak, rokonoknak és a barátoknak. Ezután tegyétek csak közzé a közösségi média felületein, így a szeretteiteknek nem onnan kell először értesülnie róla.


2 | Ma már nem mindenhol szokás, de akár egy kis családi összejövetelen is megünnepelhetitek az eljegyzéseteket, vagy akár ott is történhet a bejelentés, meglepetésként.


3 | Napjainkban nem olyan szigorúak a társadalmi szokások, így teljesen rátok van bízva, hogy az eljegyzés után mikor tartjátok meg az esküvőt: csak néhány hónapot vártok, vagy akár 2-3 évig tervezgettek. Azonban a rokonok, barátok, ismerősök érdeklődni fognak, így érdemes egy körülbelüli időpontot meghatározni, így a válasz hangozhat például így: "2018 tavaszán".


4 | Ne vesszetek el teljesen az esküvő szervezésében, ne ez töltse ki minden szabad perceteket. Így könnyen kiveszhet az a boldog izgatottság, és csak egy hosszú tennivalólistává válik az egész, amit már csak letudni akartok. Foglalkozzatok mással dolgokkal is, kapcsolódjatok ki. Tűzettek ki bizonyos napokat, időpontokat, amikor az esküvő tervezésével foglalkoztok, így nem borítja el az egész életeteket.


| Ha még nincsenek konkrét ötleteitek az esküvő részleteit illetően, nézegessetek esküvői honlapokat, blogokat (remek inspiráció forrás a Pinterest is), lapozgassatok esküvői magazinokat, hogy kialakuljon, ti mire vágytok, és mire nem. Ugyanígy gondolkodjatok el arról is, hova szeretnétek utazni a nászútra.


6 | Használjatok valamilyen tervező rendszert, legyen az egy applikáció, Excel táblázatok vagy egy sima füzet. Így rendszerezni tudjátok a teendőket és követni a kiadásokat.


7 | Ne féljetek segítséget kérni. Biztos, hogy a családtagjaitok, barátaitok szívesen segítenek, sőt, valószínűleg fel is fogják ajánlani. Levehetnek bizonyos terheket a vállatokról. 
Ha nem bírtok a teendőkkel, vagy megengedhetitek magatoknak, fogadjatok egy profi esküvőszervezőt, így tényleg nem kell izgulnotok semmi miatt.


8 | Mielőtt bármilyen szervezés elkezdődne, az első teendő egy büdzsé kialakítása, vagyis, hogy mennyi pénzt szeretnétek áldozni az esküvőre és mi az a keret, ami fölött már nem költötök.


9 | Érdemes egy külön bankszámlán, vagy egy biztonságos helyen elkülönítve gyűjteni a pénzt az esküvőre, amennyiben még nincs meg rá a (teljes) fedezet.


10 | Végül a legfontosabb: ne feledjétek, hogy az esküvő csak egyetlen nap (bár az egyik legfontosabb), ami igazán lényeges, az az utána következő házasság, a közös élet és a "boldogan éltek, míg meg nem haltak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése