2017. 11. 17.

Belföldi nászút ötletek


Egy esküvő -legyen bármilyen kicsi- nem olcsó mulatság, és még ott a nászút is. Ha nem telik rá, hogy külföldön töltsétek vagy szívesebben maradnátok belföldön, akkor van egy jó hírünk: Magyarországon is remek lehetőségek kínálkoznak a párok számára.

Először azt kell tisztáznotok, milyen típusú utazást szeretnénk: például láblógatós-pihenőset, aktív-sportolósat vagy városnézős-kulturálisat. A különböző igényeknek megfelelően rengeteg opció közül válogathattok, sőt kombinálni is tudjátok a programokat. Összeszedtünk néhány belföldi nászút ötletet egy kis kedvcsinálónak.


Ha jobban értékelitek az épített környezet, a kulturális látnivalókat, és szerettek várost nézni, akkor látogassatok el valamelyik történelmi településre, mint például Pécs, Eger, Sopron vagy Gyula. Azért is praktikus választás, mert ha elegetek lesz a városból, kirándulhattok a közeli erdőkben vagy felkereshetitek a környékbeli gyógyfürdőket.


Ha vízpartra vágytok inkább: ott a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó vagy a Dunakanyar. Nemcsak napozni és fürdeni tudtok, hanem kipróbálni valamilyen vízi sportot vagy kirándulni a környéken.


Ha csupán élveznétek az édes semmittevést és egy kis kényeztetést, válasszatok gyógy- vagy wellness fürdőt: hazán bővelkedik ezekben is, például Hévíz, Zalakaros, Sárvár vagy Sümeg tökéletes erre a célra.


Érdekes élmény lehet ellátogatni valamelyik ismertebb borvidékre, és végigkóstolni a helyi választékot. Igazán kulináris kikapcsolódásban lehet részetek például a villányi, a pannonhalmi, vagy a tokaji borvidékeken.


Ha szeretitek a nagy kirándulásokat, sétákat és a természet csodáinak felfedezését, utazzatok el valamelyik Nemzeti Parkba, például a Balaton-felvidéki, a Bükki, az Aggteleki, vagy Őrségi sok kincset tartogat számotokra.

A nászút nem csak külföldön lehet életre szóló élmény, fedezzétek fel kis hazánk ajánlatait is.

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése